Responsive website

Een responsive website verhoogt de score in Google

Mobiele en desktop indexeringen worden gescheiden

In oktober 2016, kondigde Google aan dat ze in de komende maanden over zouden stappen naar een “mobile-first” indexering voor zoekresultaten. Google zal waarschijnlijk mobiele en desktop indexeringen gaan scheiden. Eenmaal gescheiden zal mobile search Google’s primaire index zijn. Het doel van deze veranderingen is het verbeteren van de gebruikerservaring op smartphones en tablets.

 

Wat betekent dit voor jouw?

Google’s doel is altijd al geweest om de meest relevante en actuele zoekresultaten weer te geven. Het is dan ook logisch dat Google zich aanpast aan het feit dat ons leven steeds ‘mobieler’ wordt. Zoals Google zelf zegt: “Nu meer mensen mobiele apparaten gebruiken om te internetten, moeten onze algoritmes zich aan deze gebruikspatronen aanpassen.”

Als je website niet mobielvriendelijk (responsive) is, wordt hij “bestraft” door Google. Met andere woorden, je komt steeds lager in de zoekresultaten te staan. Dit is belangrijk voor zowel bedrijven als individuen – met name voor degenen die hun best doen om te scoren in de organische zoekresultaten.

 

Gebruikerservaring

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om hoe jouw website scoort. Het gaat ook om de gebruikerservaring. Als je een maatwerk website hebt wil je het jouw bezoekers zo makkelijk mogelijk maken om toegang te krijgen tot jouw content, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Als je bezoekers jouw content niet op hun smartphone kunnen vinden, of als deze niet toegankelijk genoeg is, zul je ze verliezen. En dat is de reden waarom je website mobielvriendelijk moet zijn.