Wat is er nou niet hinderlijker dan dat er telkens spam emails binnenkomen in je emailaccount? Juist, wij weten dat dit erg vervelend is voor onze klanten en doen graag ons best om dit op te tegen te gaan! Zo is het voor elke webhosting pakket mogelijk om gebruik te maken van Spamrelay, ons eigen spamfilter systeem! Door middel van deze filters is het mogelijk om een groot deel van de spam eruit te filteren. In deze handleiding gaan we gebruik maken van de functionaliteiten van Spamassassin en SPAM filters.

Spamrelay activeren

Om gebruik te maken van Spamrelay dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat je bent ingelogd selecteer je een willekeurige domeinnaam.

Klik vervolgens onder “E-Mail Management” op “Spamfilter Setup”.

Vervolgens kom je op een nieuwe pagina terecht waar je Spamrelay kunt activeren. Klik op de button en het spamfilter zal geactiveerd worden.

Mocht je gebruik maken van een externe DNS provider dan dien je de MX records daar te wijzigen naar het MX record wat je bij “DNS Management” ziet staan in DirectAdmin.