Een SSL certificaat installeren op de mailserver komt overeen met de de methode hoe je de gratis SSL certificaat installeert voor je normale domeinnaam. In de stappen hieronder ga ik uitleggen hoe je simpel en snel jouw emailserver voorziet van een eigen SSL certificaat.

Stap 1

Je logt in DirectAdmin in en gaat naar het linkje : SSL certificates. Je ziet dan onderstaande pagina waarin je een emailadres moet invoeren én een keuze kunt maken uit al jouw domeinen en subdomeinen.

Op het screenshot hierboven heb ik alles aangeduid met een rode pijl wat je aangevinkt moet hebben.

Stap 2

Je begint met het aanklikken van het bolletje links. waarna je free & automatic certificate from lets encrypt aanvinkt. Vervolgens voer je een emailadres in die werkt en bereikbaar is. Daarna vink je het mail.jouwdomein.nl vakje aan, naast de reeds aangevinkte vakjes van je domeinnaam en de domeinnaam variant met www.

Als je dit gedaan hebt, druk je onderaan op SAVE en gaat het systeem valideren of je domeinnaam goed werkt en toegestaan is voor Lets encrypt. Zodra dit het geval is, zal die een succes bericht teruggeven en is vanaf dat moment jouw mailserver voorzien van jouw eigen SSL certificaat.

Stap 3

Wacht nu enkele minuten en vervang daarna je mail programma het mailserver adres naar het mail.jouwdomein.nl adres en verander indien dit nog niet het geval is ook de poorten voor POP3 naar 995, voor IMAP naar 993 en voor SMTP naar 465. Als de stappen hier boven goed verlopen zijn, dan moet je zonder foutmelding netjes jouw email kunnen ophalen en moet eigen SSL emailserver vanaf dat moment een feit zijn!